fbpx
Україна

Київ буде дотримуватися карантину вихідного дня, Тернопіль – ні

Радник Київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко заявив, що Київ буде виконувати рішення про карантин вихідного дня.

«Нагадаю, що уряд ввів загальний карантин, поширивши протиепідемічні обмеження, які стосувалися помаранчевої зони, на всі регіони країни. А столиця перебувала саме у помаранчевій зоні, тому те, що стосується робочих днів тижня, для нас не змінюється. Ми просто виконуємо постанову уряду», – зазначив він.

Таким чином, у період із 00:00 суботи до 00:00 понеділка на території України з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р. забороняється:

  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім доставки замовлень та замовлень на винос;
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
  • приймання відвідувачів суб’єктами, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення (салони краси, магазини промтоварів тощо);
  • діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів;
  • приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.
Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

У вихідні дозволяється:

  • здійснення послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на виніс;
  • робота автозаправних комплексів, технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів;
  • робота банків;
  • медична практика;
  • робота операторів поштового зв’язку;
  • робота магазинів, у яких щонайменше 60% торговельної площі відведено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами;
  • діяльність з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку.

У той же час міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що у місті не будуть вводити карантин вихідного дня.

«Чому ці обмеження не будуть вводитись? По-перше, це, на думку медиків, не вплине суттєво на зменшення заражених. Наступне. Обмеження просто знищать економіку міста. На вихідні дні люди мають найбільшу суму виторгу, за рахунок чого мають можливість утримувати свої заклади і найманих працівників. Без таких виторгів люди втратять роботу, а місто втратить надходження, які ми не можемо втрачати», – сказав він.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у свою чергу зазначив, що рішення Кабінету міністрів про введення карантину вихідного дня підлягає виконанню на всій території країни.

Сьогодні стало відомо, що в країні введуть повний локдаун, якщо в Україні не будуть дотримуватися карантину вихідного дня.

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.

Це рішення було прийнято неоднозначно. Так, біля Кабінету міністрів в Києві почалася акція протесту рестораторів #МаюПравоПрацювати, які виступають проти обмежень в рамках карантину вихідного дня.

Також стало відомо, що Львів не буде вводити карантин вихідного дня.

Читайте також: