fbpx
Відео Події Україна

Львів відмовляється вводити карантин вихідного дня

Андрій Садовий

Львівська міська рада готує позов до суду на рішення Кабміну про карантин «вихідного дня». Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Карантин вихідного дня, на мою думку, — це дурниця. Ми були, є і будемо разом з вами, жодного нерозумного рішення місто приймати не буде. Ми з вами повинні взяти на себе всі зобов’язання: ніяких бенкетів, ювілеїв чи весіль, але про повний локдаун не можна говорити. Якщо влада хоче робити якісь обмеження, то хай спочатку заплатить гроші людям, компенсації, як це роблять німці, французи та інші країни. А добити людей, забрати в них останні засоби існування… А хто потім буде годувати їхні сім’ї? Тому ми за людей. Треба мати здоровий глузд», – зазначив він.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті Героя з Прикарпаття Андрія Бойка

У зв’язку з цим, Львів не буде вводити карантин вихідного дня.

«Чекаємо на повний текст постанови уряду, бо його досі немає. Про подальші кроки повідомимо, коли матимемо деталі рішення уряду», – додав Садовий.

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

Таким чином, в ТРЦ будуть закриті фудкорти і розважальні зони, працюватимуть тільки магазини, ресторанам, кафе та іншим закладам громадського харчування дозволено працювати тільки на винос.

Крім цього, заборонена діяльність установ культури (зокрема кінотеатрів, театрів, музеїв), а також розважальні і масові заходи.

У вихідні мають право працювати лише АЗС, магазини, аптеки, включаючи ветеринарні, і транспорт.

Читайте також: