fbpx
Події Популярне

Після карантину вихідного дня в Україні можуть ввести повний локдаун, – Немчінов

Якщо в Україні не будуть дотримуватися карантину вихідного дня, в країні введуть повний локдаун. Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

«Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну, і він буде набагато гірше сприйнятий усіма», – сказав він.

Також він розповів про компенсації для бізнесу.

«Ми звернулися в Торгово-промислову палату для того, щоб цей випадок був визнаний форсмажорних, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися цим правом для компенсації.

Читайте також:  Від псевдомесіанської ідеї «Святої Русі» до імперського рашизму: що проповідують ідеологи «русского міра»

Друге питання – це виплати людям, які офіційно працюють і через рішення про карантин вихідного дня будуть позбавлені роботи в суботу та неділю. Це доплати, які проводилися підприємцям, в тому числі і під час першого локдауна», – додав Немчінов.

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.

З 00:00 суботи до 00:00 понеділка на території України на період дії карантину пропонують заборонити:

  • прийом відвідувачів в барах, ресторанах і кафе;
  • роботу ТРЦ і прийом відвідувачів в інших установах розважальної діяльності;
  • прийом відвідувачів об’єктами сфери торгівлі та побутових послуг Крім продуктових магазинів, АЗС, закладів торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами та кормами, а також аптек; надання фінансових послуг, діяльність фінансових установ, інкасація та перевезення валютних цінностей; медичній та ветеринарній практиці; СТО і доставки їжі.
  • роботу закладів культури та проведення масових культурних заходів, крім кіно – і відеозйомки;
  • роботу спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Читайте також: