fbpx
Події

Житомир також відмовляється вводити карантин вихідного дня

Влада Житомира відмовляється виконувати розпорядження Кабінету міністрів про введення карантину вихідного дня. Про це повідомив мер міста Сергій Сухомлин.

«Кабінет Міністрів прийняв рішення ввести “карантин вихідного дня”. У мене особисто немає морального права вводити додаткові карантинні обмеження. Це питання з розгляду виконкому сьогодні зняли», – зазначив він.

За його словами, додаткові обмеження — це відповідальність за людей, які втрачають можливість заробляти та годувати свої сім’ї.

Сухомлин підкреслив, що при такій кількості хворих, 2 дні «локдауну» на ситуацію не вплинуть.

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.

Це рішення було прийнято неоднозначно. Так, біля Кабінету міністрів в Києві почалася акція протесту рестораторів #МаюПравоПрацювати, які виступають проти обмежень в рамках карантину вихідного дня.

Також стало відомо, що Львів не буде вводити карантин вихідного дня. З такою ж ініціативою виступив Тернопіль.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у свою чергу зазначив, що рішення Кабінету міністрів про введення карантину вихідного дня підлягає виконанню на всій території країни.

Сьогодні стало відомо, що в країні введуть повний локдаун, якщо в Україні не будуть дотримуватися карантину вихідного дня.

Читайте також: