fbpx
Україна

Закладам вищої освіти рекомендують працювати за змішаною формою

Міністерство освіти і науки України рекомендує закладам вищої та фахової передвищої освіти перейти з 16 листопада 2020 року перейти на змішаний графік навчання.

«Діяльність закладів вищої та фахової передвищої освіти, відповідно до законодавства, організовано на принципах автономії та самоврядування. Зважаючи на це, ухвалення рішення щодо організації освітнього процесу під час дії карантинних обмежень, в тому числі про запровадження режиму дистанційного навчання, належить до компетенції колегіального органу управління закладу вищої та фахової передвищої освіти», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті Героя з Прикарпаття Андрія Бойка

Водночас рішення щодо навчання за дистанційною або змішаною формами, запровадження гнучкого режиму робочого часу і дистанційної роботи працівників в умовах продовження карантину, перебування осіб в гуртожитках закладів освіти та порядку їх відвідування має ухвалюватися з обов’язковим урахуванням вимог Урядових рішень щодо посилених протиепідемічних заходів та рекомендацій.

Читайте також:  Два роки тому на Харківщині загинув керівник "Правого Сектору" Львівщини Тарас Бобанич

В МОН також нагадали, що забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами більш ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

Читайте також: