fbpx
Події Популярне

Під Кабміном ресторатори протестують проти карантину вихідного дня

Біля Кабінету міністрів в Києві почалася акція протесту рестораторів #МаюПравоПрацювати, які виступають проти обмежень в рамках карантину вихідного дня. Про це повідомляє «Укрінформ».

Аналогічні акції почалися ще в 22 містах країни, серед яких Львів, Одеса, Дніпро, Полтава, Харків та інші.

 Люди протестують тому, що після весняного локдауну їм ніхто не компенсував збитки. І багато закладів не змогли відкритися після завершення карантину. Тому вони побоюються, що новий карантин призведе до закриття більшості закладів.

 Також ресторатори обурені тим фактом, що під обмеження в рамках карантину вихідного дня потрапляють розважальні заклади і ресторани, а ось метро продовжить свою роботу.

Читайте також:  GROM. Як працює спецназ Польщі? (ВІДЕО)

«Українська ресторанна асоціація та уся спільнота української ресторанної галузі занепокоєна важкою ситуацією, що склалася з Ковідом в країні. Сьогодні очевидно, що влада не справляється з подоланням вірусу. Та замість виважених спрямованих ефективних дій, ми бачимо хаотичні непрофесійні рішення. В результаті яких окремі галузі стають жертвами політики.

Ми проти вибіркових напівзаходів для вибіркових галузей! Ми живемо в Україні. І ми маємо право працювати. Хоча хтось вирішив, що мільйон українців, які задіяні в HoReCa, не мають жодних прав. Тож можна щодня змінювати правила, накладати нові обмеження, гратися життям мільйона людей: від власника невеличкого бару до студента-бариста в найближчій кав’ярні, від шефа відомого закладу до технолога. Нас – мільйон. Це майже вдвічі більше за населення Чорногорії та трохи менше за Естонію», – зазначили в Український ресторанній асоціації.

Читайте також:  Принизлива поразка росії. Перша чеченська війна (ВІДЕО)

Зазначимо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів підтримає українських підприємців під час дії карантину вихідного дня.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов детально розповів, що означає і навіщо вводиться карантин вихідного дня.

Читайте також: