fbpx
Політика

Шмигаль попередив мерів міст щодо карантину вихідного дня

Рішення Кабінету міністрів про введення карантину вихідного дня підлягає виконанню на всій території країни. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 «У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень Уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. Рішення Уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання, які розташовуються на території України. Карантин вихідного дня стосується винятково визначеного переліку суб’єктів господарювання, які є на території України. Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних», – зазначив.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За його словами, голови ОДА мають скоординувати роботу місцевої поліції та Держпродспоживслужби для перевірки суб’єктів господарювання, які на вихідні не повинні приймати відвідувачів.

Сьогодні стало відомо, що в країні введуть повний локдаун, якщо в Україні не будуть дотримуватися карантину вихідного дня.

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Це рішення було прийнято неоднозначно. Так, біля Кабінету міністрів в Києві почалася акція протесту рестораторів #МаюПравоПрацювати, які виступають проти обмежень в рамках карантину вихідного дня.

Також стало відомо, що Львів не буде вводити карантин вихідного дня. З такою ж ініціативою виступила влада Тернополя.

Читайте також: