fbpx
Політика

Американський поштовий сервіс, обслуговуючий Едварда Сноудена, закрили

 Як стало відомо, в США закрився відомий поштовий сервіс Lavabit, яким користувався колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден. Його власник напередодні оголосив про тимчасове закриття ресурсу.

 На сайті Lavabit з’явилося повідомлення, в якому Лейдар Левісон – власник сервісу, заявляє, що не може «законно» розповісти про причини, які призвели до закриття ресурсу.

 «Думаю, ви маєте право знати, що відбувається, і перша поправка повинна гарантувати мені свободу слова в таких ситуаціях. На жаль, Конгрес прийняв закони, які стверджують зворотне», – написав у своєму повідомленні Левісон. Він також додав, що стояв перед важким вибором – піти на «злочини проти американських громадян» або пожертвувати десятьма роками роботи над сервісом.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 Левісон, також, настійно рекомендує всім бажаючим зберегти свої персональні дані, не користуватися послугами сервісів, розміщених на території США. Левісон заявив, що збирається подати судовий позов у ​​цій справі, і якщо отримає сприятливе рішення суду, його поштовий сервіс відновить роботу.

 Тим часом, Forbes і інші американські ЗМІ повідомили, що закриття сервісу Lavabit може бути пов’язано з відмовою його власника надати американським спецслужбам конфіденційну інформацію про своїх користувачів.

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: