fbpx
Україна

Ялта стане самодостатнім містом – Сергій Ілаш

   Керівництво Ялти поставило амбітне завдання – зробити Ялту самодостатнім містом, повідомив журналістам Ялтинський міський голова Сергій Ілаш під час прес-конференції, присвяченої 175-й річниці Ялти.  

 "У Ялти є безліч резервів і можливостей, щоб стати самодостатньою, для цього має бути вироблена чітка стратегія досягнення мети, визначені ресурси та інвестиційна політика", – сказав С.Ілаш.  

 За його словами, одним з основних джерел дохідної частини бюджету Ялти є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), питома вага якого в структурі доходів загального фонду міського бюджету без урахування міжбюджетних трансфертів становить близько 65 відсотків.  

 "З метою легалізації трудових відносин, недопущення виплат заробітних плат нижчих за мінімальний розмір, забезпечення податкових надходжень і надходжень до Пенсійного фонду, створено Комітет із забезпечення надходжень податків, зборів і підвищення ефективності роботи підприємств і при ньому група з питань легалізації виплати зарплати і зайнятості. Такі ж групи будуть створені в селищних радах, що повинно значно збільшити надходження до бюджету", – пояснив С.Ілаш.  

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

 Він також вважає, що другим за значимістю резервом наповнення місцевого бюджету, а це 27 відсотків, є збільшення надходжень з орендної плати за користування земельними ділянками.  

 "Важливо, що рішенням Ялтинської міської ради було затверджене коригування нормативної грошової оцінки земель м. Ялти. В результаті проведеної актуалізації нормативної грошової оцінки розмір орендної плати зріс приблизно в 1,5-2 рази, що дало можливість більш активно поповнювати міський бюджет, а значить вирішувати соціальні питання ялтинців", – уточнив С.Ілаш.  

 Ще одним важливим резервом наповнення місцевого бюджету, на думку градоначальника, є обов’язок відокремлених підрозділів великих підприємств, таких як Укрпошта, Укртелеком, ТД Масандра, мережеві супермаркети, філії банківських установ оплачувати ПДФО не за місцем їх реєстрації, а за місцем фактичного здійснення їх діяльності, а саме в Ялті, Алупці і селищах.  

Читайте також:  В ГУР МО повідомили про створення нового підрозділу

 "Відповідно до закону, яким внесено зміни до Податкового кодексу України, починаючи з 1 липня 2012 року відокремлені підрозділи повинні сплачувати ПДФО за місцем здійснення фактичної діяльності виробничих структурних підрозділів, а не за місцем реєстрації відокремлених підрозділів. Тому сьогоднішнє завдання – домогтися того, щоб ці підрозділи сплачували ПДФО в Ялті, що поповнить бюджет", – уточнив С.Ілаш.  

 Ще одним джерелом поповнення бюджету, як вважає мер, може стати участь у трудовій діяльності близько 44 тисяч осіб працездатного віку, які ніде не працюють і на обліку, як особи, що не мають роботи, не перебувають.  

 "Якщо ці люди будуть працювати, а значить, платити податки, бюджет також зможе поповнитися, тому що сьогодні вони вкладу до бюджету не вносять, при цьому, користуючись усіма соціальними послугами", – підсумував С.Ілаш.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: