fbpx
Право

У США казахстанським друзям Царнаєва пред’явили звинувачення

 Університетським друзям бостонського терориста Джохара Царнаєва правоохоронці США пред’явили звинувачення. Їх звинувачують у змові з метою перешкодити правосуддю при розслідуванні теракту.

 Нагадаємо, двоє казахських студентів Азамат Тажаяков і Діас Кадирбаєв, заарештовані в травні, зізналися, що намагалися знищити докази. Зокрема, представники ФБР стверджують, що студенти викинули рюкзак Царнаєва з феєрверками і ноутбук, однак пізніше ці речі були знайдені на звалищі співробітниками спецслужб і залучені до доказів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 В результаті двох вибухів, скоєних братами Тамерланом і Джохаром Царнаєвими під час Бостонського марафону, три людини загинули і більше 260 отримали поранення. Через кілька днів після трагедії, Тамерлана Царнаєва  вбили в перестрілці з поліцейськими, а пораненого Джохара Царнаєва – заарештували.

 На судових слуханнях у цій справі Джохар Царнаєв не визнав себе винним в жодному з пред’явлених йому 30 пунктів звинувачення. Проте, якщо його провина буде доведена, йому загрожує покарання аж до смертної кари або довічного ув’язнення. Наступне засідання у цій справі відбудеться 23 вересня.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У США казахстанським друзям Царнаєва пред’явили звинувачення (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: