fbpx
Політика

Вперше в історії Ірану жінка зайняла пост віце-президента

Вперше в історії Ірану жінка стала віце-президентом – цей пост зайняла Ельхам Амінзаде, спеціаліст з правових питань. Указ про її призначення в понеділок підписав новий президент країни Хасан Роухані.

Ельхам Амінзаде стала першою в історії Ісламської Республіки Іран представницею прекрасної статі, яка зайняла настільки високу посаду. Новий глава держави визнав, що вона володіє необхідними науковими знаннями, юридичним досвідом і кваліфікацією, достатньою для того, щоб обіймати цю посаду. Крім того, президент країни відзначив її високі моральні якості.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Раніше Амінзаде була членом парламентського комітету з національної безпеки і зовнішньої політики і паралельно викладала в Тегеранському університеті на факультеті права.

Крім цього, Роухані зробив ще ряд нових призначень, зокрема, генсек Партії поміркованості та розвитку Ірану Мухаммед Багір Нобахт також призначений віце-президентом з планування та стратегічного нагляду.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Нагадаємо, Роухані був обраний президентом Ірану, набравши більше половини голосів на виборах. На початку серпня він прийняв присягу і офіційно вступив на посаду.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: