fbpx
Спорт

Радянський рекордсмен світу готовий посперечатися з Усейном Болтом на мільйон доларів

Радянський легкоатлет Ігор Тер-Ованесян, що поставив в 1964 році світовий рекорд зі стрибків у довжину (8,35 м), запропонував парі на мільйон доларів шестиразовому олімпійському чемпіону – спринтеру Усейну Болту. Тер-Ованесян впевнений, що Болт може поставити новий світовий рекорд зі стрибків у довжину, і радянський спортсмен готовий його тренувати.

На сьогоднішній день світовий рекорд у цій дисципліні становить 8,95 м і належить американцеві Майку Пауеллу, причому побити цей рекорд не може ніхто з 1991 року. Якщо Усейн Болт під керівництвом Ігоря Тер-Ованесяна не зможе перевищити цей результат, то радянський легкоатлет готовий виплатити ямайцу мільйон доларів. «Але мені, як тренеру, за вкладену працю належить третина – як гонорар. Відповідно, тисяч триста», – додав Тер-Ованесян.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Для того, щоб виграти суперечку, радянський рекордсмен навіть готовий продати свою квартиру в Москві: «Ризикувати – так по-крупному. Чоловікові не личить бути дріб’язковим».

Нагадаємо, напередодні Усейн Болт виграв золото чемпіонату світу в забігу на 100 метрів, подолавши дистанцію за 9,77 секунди. Ямайський спортсмен є також автором світового рекорду (9,58 сек.), Установленого на чемпіонаті світу 2008 року в Берліні.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: