fbpx
Політика

«Медики скаржаться на те, що їх змушують порушувати законодавство», – Бригинець

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець написав на своїй сторінці у Facebook 12 вересня, що до нього звернувся трудовий колектив Станції екстреної медичної допомоги Харкова, а також харківської районної підстанції Карачаєвка. За його словами, вони обурені тим, що керівництво Обласної клінічної лікарні – центру екстреної медичної допомоги порушує чинне в країні законодавство.

Як повідомив Бригинець, медики стверджують, що місто Харків, відповідно до розпорядження МОЗ України, повинні обслуговувати 150 бригад невідкладної допомоги, а на ділі задіяні лише 70. Крім того, диспетчерські функції виконують не диспетчери, так як їх скоротили, а самі бригади екстреної допомоги. Таким чином, як зазначають медики, коли бригади зайняті викликами, підстанції не працюють.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Це лише частковий перелік тих порушень, які надали медики Бригинцю.

При цьому депутат повідомив, що вже звернувся до МОЗ з вимогою перевірити цю інформацію і вжити відповідних заходів у разі виявлення порушень. Крім того, Бригинець звернувся до прокуратури Харківської області, щоб вони перевірили, чи відповідає діяльність Харківської станції екстреної медичної допомоги чинному законодавству.

«А також до мера міста Харкова з проханням зробити все можливе для того, щоб швидка працювала оперативно, а працівники медичної допомоги не мали незручностей, які ускладнюють їх роботу і звернути особливу увагу на стан роботи диспетчерів на підстанціях», – написав він.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Бригинець зазначив, що чинна влада змусила його боятися слова «реформа», оскільки часто всі реформи призводять до абсолютно протилежного.

«Ситуація з реформою швидкої медичної допомоги призвела до істотного погіршення її роботи, до збільшення навантажень на лікарів і погіршення надання послуг. Шкодую, що чиновники та їхні сім’ї мають право користуватися приватною швидкою допомогою», – підкреслив.

Читайте також: