fbpx
Право

Розгляд скарги прокуратури на вирок Іващенку перенесено на 17 жовтня

  Апеляційний суд міста Києва переніс розгляд скарги Генеральної прокуратури на вирок колишньому т.в.о. міністра оборони України Валерію Іващенку через неявку останнього.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", наступне судове засідання має відбутися о 9:30 17 жовтня.

Як повідомлялося, В. Іващенко в листопаді 2009 року, обіймаючи посаду тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони України, підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цим документом передбачено реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яка забезпечувала розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

Печерський районний суд Києва 12 квітня 2012 року засудив В. Іващенка до п’яти років позбавлення волі з позбавленням на три роки права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно -розпорядчих та адміністративно – господарських обов’язків в установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності, і з позбавленням 2- го рангу держслужбовця. Відповідно до вимоги статті 82 КК у термін відбуття покарання засудженого В. Іващенка враховано термін його попереднього ув’язнення, починаючи з 21 серпня 2010 року.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Колегія суддів Апеляційного суду Києва 14 серпня 2012 року звільнила В. Іващенка від відбування основного покарання, давши випробувальний термін на один рік. Вищий спеціалізований спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок В. Іващенку – п’ять років умовно. Таким чином, касація В. Іващенка була залишена без задоволення, а рішення апеляційного суду, пом’якшивши покарання В. Іващенка до умовного терміну, залишено без змін.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

МЗС України в лютому 2013 року повідомило, що В. Іващенко отримав дозвіл на проживання в Данії. При цьому, за даних ряду джерел, т.в.о. міністра оборони отримав в Данії політпритулок.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: