fbpx
Політика

Майкл Макфол: «США не будуть бойкотувати Олімпіаду в Сочі»

У світлі останніх подій на міжнародній політичній арені Сполучені Штати не мають наміру бойкотувати Олімпіаду в Сочі, сказав посол США в Росії Майкл Макфол в інтерв’ю телеканалу "Дождь", яке дав напередодні.

"Ми не вважаємо, що наші спортсмени… не треба ними жертвувати для цього", – заявив Макфол, а на конкретне питання ведучого чи буде Америка бойкотувати Олімпіаду, він відповів: "Ні".

За словами Майкла Макфола, про це нещодавно заявляв і президент США Барак Обама, нагадавши, що ще в серпні на прес -конференції Обама сказав , що виступає проти бойкоту зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі, незважаючи на незгоду Вашингтона з російським законом про заборону гей- пропаганди серед неповнолітніх.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Незадовго до цього ряд американських сенаторів запропонували оголосити бойкот Олімпіаді в Сочі.

Також, у своєму інтерв’ю Макфол визнав, що в світлі планів військової інтервенції Вашингтона в Сирії імідж США у світі суттєво погіршився. "Вже став набагато гірший імідж, я читаю мій Twitter щодня, і я це відчуваю", – сказав Макфол в прямому ефірі телеканалу "Дождь".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Крім того, відповідаючи на запитання журналістів телеканалу, Майкл Макфол заявив, що йому невідомо, чи розпочатий судовий розгляд щодо екс -співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: