fbpx
Політика

Ірак пропонує план припинення сирійського конфлікту

Традиційно, Туреччина щодо сирійського конфлікту виступає союзником США. Вона однією з перших підтримала плани заходу з нанесення військового удару по Сирії. Крім цього, Анкару звинувачують у фінансуванні опозиції Сирії та переправленні зброї і бойовиків в зону конфлікту .

Вже два дні в Туреччині присутня делегація депутатів Іраку під керівництвом спікера парламенту Осами ан-Наджефі. Делегація проводить зустрічі з політиками Туреччини і обговорює ситуацію в регіоні конфлікту, і на тлі її загрозу іноземної інтервенції.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Так, прем’єр -міністр Іраку представив іракський план дипломатичного врегулювання ситуації, що створилася. План передбачає повне припинення вогню на всій території Сирії, припинення фінансування та подання зброї сторонам конфлікту, екстрадицію зарубіжних найманців, під контролем ООН примус конфліктуючих сторін сісти за стіл переговорів, аж до проведення виборів і передачі влади, щоб уникнути конфлікту.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Іракська ініціатива передбачає також завершення розслідувань за фактами застосування хімічної зброї та створення арабського фонду для повернення до Сирії біженців.

Дану ініціативу, за інформацією арабських джерел, на засіданні в Каїрі схвалили всі країни, крім Саудівської Аравії, яка посідає жорстку позицію в підтримці військового втручання.

 

Політична хімія США Ірак, Лівія, Сирія (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: