fbpx
Політика

Експерти ООН 25 вересня повернуться до Сирії

У середу, 25 вересня експерти ООН повернуться до Сирії, щоб продовжити розслідування випадків застосування хімічної зброї на території країни. Йдеться про перевірку шести випадків застосування хімічної зброї в Сирії.

Як повідомляється, фахівці мають намір з’ясувати, якою мірою відповідають дійсності повідомлення про те, що як урядові війська, так і діючі в країні сили опозиції застосовували отруйні речовини. Про це розповів журналістам заступник офіційного представника генерального секретаря ООН Фархан Хак.

Читайте також:  Поблизу Ужгорода відбулась зустріч Роберта Фіцо і Дениса Шмигаля: гучні заяви прем'єрів (ВІДЕО)

Тим часом, президент США Барак Обама, виступаючи на сесії Генасамблеї ООН, заявив, що Вашингтон як і раніше готовий застосувати військову силу, захищаючи американські інтереси на Близькому Сході.

На думку 44-го президента США, військовий удар по цій арабській країні може запобігти найбільш жахливому розвитку подій у Сирії – масштабному застосуванню хімзброї. Барак Обама також додав, що одним з головних завдань США є також забезпечення стабільних поставок енергоносіїв з Близькосхідного регіону на світові ринки.

Читайте також:  Нардеп-хабарник втік з України через Закарпаття

"Ми будемо забезпечувати стабільні поставки енергоносіїв з цього регіону", – зазначив американський президент.

Глава МЗС Росії здивований тим, що західні партнери намагаються будь-яким шляхом реалізувати силовий сценарій в Сирії.

Експерти ООН 25 вересня повернуться до Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: