fbpx
Міжнародна економіка

Путін з фінським президентом відкрили в Нягани нову ГРЕС

Президент Російської Федерації Володимир Путін і президент Фінляндії Саулі Нііністе відвідали церемонію відкриття Няганськоъ ГРЕС, побудованої на приватні інвестиції. У ході церемонії російський лідер сказав, що ГРЕС у Нягани є прикладом успішної співпраці Росії і Фінляндії.

"Ми певні обсяги енергії експортуємо до Фінляндії, значить вона працювати буде на підвищення енергобезпеки Фінляндської Республіки", – пояснив Володимир Путін у своєму виступі. Далі російський президент зауважив, що станція вдало розташована – поблизу джерела газу, яке використовує і була побудована російським підрозділом фінської компанії "Фортум".

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Няганська ГРЕС стала однією з найбільших сучасних ТЕЦ у світі, що працюють на широтах північніше 62 градуса. Її потужність після запуску другого і третього енергоблоків досягне 1254 мегават. Обладнання для ТЕЦ вироблялося на заводі концерну Siemens AG.

Фінська компанія "Фортум" вже вклала в енергетику Росії 2,5 мільярди євро, а після завершення інвестиційної програми концерну загальна сума його капіталовкладень в економіку Росії досягне чотирьох мільярдів євро.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Путін з фінським президентом відкрили в Нягани нову ГРЕС (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: