fbpx
Політика

Активісти Greenpeace з Arctic Sunrise доставлені в мурманський СК

Активісти Greenpeace, які напали на нафтовидобувну платформу "Приразломная"​​, напередодні у супроводі ескорту ДІБДР доставлені з борту криголама Arctic Sunrise в будівлю Слідчого комітету по Мурманській області. Вранці 24 вересня криголам, на якому знаходилися активісти екологічної організації, на буксирі був приведений прикордонним кораблем в мурманський порт.

Нагадаємо, судно з активістами-екологами і екіпажем з майже 30 осіб, що перебували на його борту, було затримано в Печорському морі після спроби проведення акції протесту проти видобутку нафти в Арктиці на платформі "Приразломная". Відомо, що серед екологів перебувають четверо росіян.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"Можливо, їх звільнять, а можливо, пред’являть звинувачення", – зазначила невизначеність ситуації прес-секретар російського відділення Greenpeace Тетяна Васильєва.

Раніше офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що учасникам протестної акції на платформі "Приразломная"​​ ​​можуть пред’явити звинувачення у піратстві, така стаття за російськими законами передбачає до 15 років тюремного ув’язнення.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Активісти Greenpeace з Arctic Sunrise доставлені в мурманський СК (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: