fbpx
Політика

Данилишин: “Всі переслідування проти мене припинені, перебування в Чехії тимчасове”

 Усіляке переслідування Богдана Данилишина було припинено, за останніми справами Данилишина допитували як свідка. Відповідну заяву зробив колишній міністр економіки Богдан Данилишин в інтерв’ю чеській газеті Právo, передає УНН.

 "Я ніколи не говорив, що не повернуся. За цей час я багато дізнався про європейську структуру, адміністративну та господарську діяльність, про управління на урядовому та міжурядовому рівнях. Отримані знання зможу – як тільки настане час – використовувати в Україні. Я займаюся питаннями місії Україна в ЄС, можливостями співпраці з Митним союзом, в якому Київ отримав статус спостерігача", – заявив Данилишин.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 "Допит стосувався моїх справ, добудови аеропорту "Бориспіль" та іншого. Але всі переслідування були припинені. Зараз у мене немає з українськими органами ніяких проблем", – вважає Данилишин.

 Довідка: Богдан Михайлович Данилишин – український економіст, доктор економічних наук, професор, академік НАН України (2009), голова Ради з вивчення продуктивних сил України (РВПС) НАНУ, міністр економіки України (2007-2010), член ГО "Рада конкурентоспроможності України".

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 У серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук за звинуваченням у нанесенні збитків державі. 19 жовтня 2010 його затримали на території Чехії за запитом Інтерполу.

 Нагадаємо, 5 вересня в Чехії проводився допит Богдана Данилишина на вимогу українських правоохоронців. Колишній міністр економіки України допитувався як свідок у двох кримінальних справах. На початку 2011 року Чехія надала Данилишину політичний притулок.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: