fbpx
Міжнародна економіка

Обсяг товарообміну з Чехією за 2 роки може збільшитися вдвічі, – Б. Данилишин

 Візит президента Чехії Мілоша Земана і його зустріч з президентом Віктором Януковичем дасть новий імпульс українсько – чеським відносинам, тим більше, що є всі підстави для збільшення товарообміну між країнами вдвічі. Відповідну заяву зробив колишній міністр економіки Богдан Данилишин в інтерв’ю чеській газеті Právo.

 "Візит на такому рівні свідчить про те, що Україна демократизується, і цю демократизацію європейські держави визнають", – зазначив Данилишин.

 За словами екс – міністра економіки, є підстави для збільшення товарообміну між Україною та Чехією вдвічі. "Крім того, наша країна має великий економічний потенціал. Зараз обсяг товарообміну досягає 2,5 млрд доларів, але є всі передумови для того, щоб протягом наступних двох років цей обсяг подвоївся.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Візит президента Земана, його переговори з президентом Януковичем і великий економічний саміт дадуть новий імпульс чесько – українським зв’язкам", – заявив Данилишин. Візит президента Мілоша Земана до України має відбутися 20-21 жовтня. Нагадаємо, 5 вересня в Чехії проводився допит Богдана Данилишина на вимогу українських правоохоронців. Колишній міністр економіки України допитувався як свідок у двох кримінальних справах.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Довідка: Богдан Михайлович Данилишин – український економіст, доктор економічних наук, професор, академік НАН України (2009), голова Ради з вивчення продуктивних сил України (РВПС) НАНУ, міністр економіки України (2007-2010), член ГО "Рада конкурентоспроможності України". У серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук за звинуваченням у нанесенні збитків державі. 19 жовтня 2010 його затримали на території Чехії за запитом Інтерполу.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: