fbpx
Політика

ЄС готовий платити українській владі, і це цілком влаштовує всіх, – Медведчук

 Сьогодні ЄС демонструє, що готовий платити українській владі за асоціацію. Це цілком влаштовує і Брюссель, і Київ. Про це повідомив Віктор Медведчук, лідер громадського руху «Український вибір».

 Медведчук розповів, що експерти з комісії Європарламенту, що займаються вивченням корупції, відмиванням грошей і організованою злочинністю в ЄС, зареєстрували в держсекторі ЄС не менше 20 мільйонів випадків корупції. Загальну суму збитків від корупції оцінили на 120 мільярдів євро.

 «Суспільство годують обіцянками, що як тільки з ЄС підпишуть Угоду про асоціацію, то Брюссель тут же нам запропонує чудодійний антикорупційний бальзам. Проте ЄС сам потребує радикального лікування», – стверджує політик.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Він зазначив, що «в переговорах євробюрократів з представниками України ми бачимо, як Брюссель"пристосувався до менталітету": починав з батога, а закінчує банальними торгами».

 Медведчук нагадав, що раніше Штефан Фюле сказав, що для підтримки впровадження Угоди про асоціацію ЄС готовий надати Україні допомогу розміром 186 мільйонів євро. Після виконання всіх умов щодо Угоди – ще 610 мільйонів євро.

 «А де ж нашій країні взяти ті 164 мільярдів євро, які необхідні для впровадження норм Угоди про асоціацію в Україні за словами Азарова?», – дивується експерт.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Він запропонував порівняти 610 мільйонів євро «на 15 років» з тими 10 – ма мільярдами доларів, які щорічно економитиме Україна після приєднання до Митного союзу.

 «Яку користь кожному українцю принесуть обіцяні Штефаном Фюле майже 800 мільйонів євро? Куди ці гроші на ділі підуть після того, як їх "прокачають" через наші кабінети? Створюється таке враження, що українські політичні еліти зважилися на асоціацію з Євросоюзом тільки тому, що в Брюсселі підтвердили готовність закривати очі на серйозні факти корупції в нашій країні», – підсумував політик.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: