fbpx
Політика

Тимошенко пропонує 15 червня провести референдум про вступ до НАТО

Як зазначила кандидат у президенти України Юлія Тимошенко, за останній час Росія вже кілька разів оголошувала про те, що відводить свої війська від українського кордону, але, незважаючи на це, продовжується ескалація конфлікту, і гинуть українці.

 Як вважає політик, поки Україна не перебуває в одній організації колективної безпеки і оборони, Росія буде постійно представляти загрозу для української незалежності.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За її словами, в таких умовах ситуаційні рішення не працюють – необхідно приймати стратегічне рішення, яке раз і назавжди захистить Україну і відновить мир. Як зазначила Юлія Тимошенко, цим рішенням є вступ України в НАТО.

 «Це дуже складне рішення. І для мене теж. Довгий час нас переконували, що НАТО – це війна. Сьогодні вже очевидно, що для нас НАТО – це безпека і мир. Всі країни – учасники цього блоку надійно захищені від агресії», – сказала екс-прем’єр.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 При цьому вона додала, що жоден політик не має права приймати таке стратегічне рішення без волі народу. Саме з цієї причини вона пропонує 15 червня, одночасно з другим туром президентських виборів, провести референдум про вступ України в НАТО.

Читайте також: