fbpx
Політика

Гриценко кличе Махніцького в прямий ефір

 Кандидат у президенти України Анатолій Гриценко запропонував генеральному прокурору України Олегу Махніцькому зустрітися в прямому ефірі, щоб провести чесну розмову «очі-в-очі» без партійних вождів.

 Як написав Анатолій Гриценко на своїй сторінці в Facebook, це пов’язано із заявами лідера ВО «Свобода», кандидата в президенти України Олега Тягнибока, який стверджував, що Генеральна прокуратура відкрила «кримінальну справу» проти нього.

 «Пане Махніцький, Ваш колишній партійний вождь Олег Тягнибок у прямому ефірі заявив, що Генпрокуратура "відкрила кримінальну справу", де я нібито є фігурантом. Каже, що шукаєте тисячі одиниць різних зенітно-ракетних комплексів, які "невідомо куди пропали". Уточнює, що зокрема розшукуєте ПЗРК, які "базувалися в Шостці"…», – йдеться в повідомленні Анатолія Гриценка.

 При цьому він звернув увагу на те, що в Шостці немає, і ніколи не було армійських бригад. До того ж, Анатолій Гриценко вказав на те, що ПЗРК взагалі ніде не можуть «базуватися», оскільки їх тому і назвали переносними, так як солдати переносять їх на плечах.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Як нагадав політик, Тягнибок говорив, що кримінальна справа відкрита вже кілька тижнів, однак, як зазначив Анатолій Гриценко, його за весь цей час так і не викликали на допит.

 «Вам же відомо, що я ніколи за депутатський мандат не ховаюся і даю слідству всі необхідні свідчення. Навіть під час Майдану, коли була небезпека затримання або арешту, так само не ховався – законослухняно відвідував Головне слідче управління ГПУ навіть не по порядку, по дзвінку слідчого», – додав він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 У зв’язку з тим, що йдеться про резонансні питання, Анатолій Гриценко попросив Олега Махніцького знайти годину-півтори для спілкування безпосередньо, висловивши впевненість, що ефірний час для розмови їм запропонують чимало телеканалів. При цьому він обіцяв, що з його боку не буде ніякої виборчої агітації.

 «Одночасно, щоб для Вас не було сюрпризів, попереджаю заздалегідь: у прямому ефірі я обґрунтую, чому Вас, пане Махніцький, треба негайно відправити у відставку з поста Генерального прокурора України. Обґрунтую твердими і безсумнівними фактами», – підсумував Анатолій Гриценко.

 Слід нагадати, що Анатолій Гриценко обіймав посаду міністра оборони України в період з 2005 до 2007 року.

Читайте також: