fbpx
Політика

Порошенко хороший кандидат у президенти, але в разі перемоги він повинен відмовитися від підприємницької діяльності – глава МЗС Польщі

Порошенко у разі перемоги на президентських виборах має відмовитися від бізнесу – глава МЗС Польщі.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає головного фаворита президентської гонки в Україні Петра Порошенка хорошим кандидатом, але зазначає, що він у разі перемоги повинен відмовитися від своєї підприємницької діяльності.

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це польський міністр сказав в опублікованому сьогодні інтерв’ю в Rzeczpospolita.

"Порошенко багата людина, проте не переводить рахунки з торгівлі газом з однієї купки на іншу. Він щось виробляє, має фабрики з виробництва шоколаду, суднобудівні заводи, телевізійний канал. Він справляє враження іншого типу підприємця, але перед ним будуть ті ж виклики, які з’являються перед бізнесменами, в тому числі в Західній Європі, які хочуть почати політичну кар’єру", – сказав Сікорський, коментуючи його підприємницьку діяльність і контакти з олігархом Дмитром Фірташем. 

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Політики повинні довести, що зможуть подолати конфлікт інтересів між бізнесовою діяльністю і політичною місією", – зазначив міністр, назвавши одним з прийнятних на Заході способів передачі активів незалежного фонду.

Сікорський позитивно оцінив свій досвід співпраці з Порошенком, який раніше, крім іншого, обіймав посаду міністра закордонних справ України.

" З політиками ніколи точно не відомо, що зроблять в майбутньому. Можу говорити лише про власний досвід. Знаю Порошенка кілька років, коли він був главою МЗС і жодного разу мене не розчарував", – сказав він, відзначивши, що обговорював з ним "складні для українців" питання.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Сікорський також висловив думку, що з Порошенком зможуть домовитися як західні держави, так і Москва.

Згідно з останніми оприлюдненими на цьому тижні соціологічними опитуваннями, за Порошенка готові проголосувати від близько 45 до 53 % виборців, в той час як за найближчого конкурента Юлію Тимошенко 8-10%.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: