fbpx
Політика

У Міноборони РФ розповіли, як відводять війська від кордону з Україною

Від державного кордону з Україною в місця постійної дислокації було відправлено 4 залізничних ешелони з військовою технікою, а також 15 літаків з військовослужбовцями. Про це повідомили в Міністерстві оборони Російської Федерації.

Стало відомо, що літаки та залізничні ешелони були відправлені 21 травня в місця постійної дислокації з Ростовської, Брянської та Бєлгородської областей. У повідомленні Міноборони РФ сказано про те, що озброєння, військову техніку і матеріальні засоби вирішили перевозити залізницею. У свою чергу, особовий склад та інші матеріальні засоби перевозять транспортними літаками Іл -76.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Ситуацію на українському кордоні прокоментували і в Білому домі. Як повідомили в Вашингтоні, на українському кордоні помічена активність російських військ.

«Ми бачимо свідоцтва деякої активності на українському кордоні. Однак поки ще занадто рано робити будь-які висновки з приводу того, чи стосуються такі дії відводу військ від кордону», – заявив Джей Карні, представник адміністрації президента США.

Чиновник запевнив, що в будь-якому випадку уряд США вітає початок відводу військ від кордону з Україною.

Нагадаємо, що раніше в Міноборони РФ розповіли, коли будуть відводити війська від українського кордону. Стало відомо, що протягом 20 травня російські військові займалися тим, що «проводили демонтаж навчально-матеріальної бази і польових таборів».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«У місцях постійної дислокації підрозділу продовжать бойове навчання в навчальних центрах і на штатних полігонах», – зазначили у відомстві.

Варто відзначити, що в понеділок вранці російський президент Володимир Путін розпорядився повернути всі військові підрозділи в місця постійної дислокації. Вже у вівторок з’явилося офіційне повідомлення з приводу передачі всім підрозділам наказу глави Міноборони Сергія Шойгу.

Читайте також: