Стосунки між Україною та ЄС можуть погіршитись, якщо не врахувати рекомендації Венеціанської комісії, – посол в ЄС

Якщо Україна не врахує рекомендації Венеційської комісії щодо розв’язання конституційної кризи, то це може негативно вплинути на стосунки з Європейським Союзом. Про це заявив глава представництва України в ЄС Микола Точицький.

«Питання якісного завершення судової реформи є питанням номер один під час дискусій з ЄС. І якщо ми після важкої праці не використаємо надану Венеційською комісією формулу, яким чином повернутися до декларування, я думаю, що вікно можливостей для нас закриється», – сказав він.

За його словами, будь-які досягнення в частині децентралізації, земельної реформи та інших галузях не будуть досконалими без ефективної і якісної судової реформи.

«Тому що судочинство є ефектним посередником на всіх рівнях. Я розумію, що ви очікуєте відповіді, чи не використають санкції проти нас, то для цього і є діяльність уряду і дипломатів, щоб цього не допустити. На даний момент про це навіть не варто говорити», – зазначив Точицький.

Related Post

Раніше повідомлялося, що Конституційний суд України відповів на заяву Венеціанської комісії, яка вважає, що КСУ необхідно реформувати і деполітизувати.

10 грудня голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо звернувся до Верховної Ради із закликом вирішити ситуацію з рішенням Конституційного Суду.

Президент Володимир Зеленський подякував Венеційській комісії та її голові Джанні Букіккіо за рішення щодо Конституційного Суду України.

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Leave a Comment