fbpx
Відео Право

В Офісі генпрокурора розповіли про міжнародно-правове співробітництво

Ірина Венедіктова

Офіс генерального прокурора Ураїни цьогоріч значно активізував роботу у галузі міжнародного співробітництва з питань екстрадиції. Про це заявила його голова Ірина Венедіктова.

«Зокрема, видано 2 членів керівної ланки терористичної організації “Ісламська держава”, одного з керівників руху “Талібан”, а також 2 осіб, обвинувачених у шахрайстві та легалізації коштів на суму близько 145 млн доларів США», – зазначила вона.

Загалом протягом 2020 року Офіс генпрокурора прийняв 72 рішення за запитами про видачу іноземних держав, вже передано 37 правопорушників.

Венедіктова підкреслила, що до іноземних держав направлено 82 клопотання українських органів досудового розслідування про видачу, а також організовано прийом в Україну 21 правопорушника.

«На полі бою за Закон ми також крок за кроком просуваємося до миру та захисту суверенних прав українського народу як у національних судах, так і в міжнародних інституціях. І ця складна і об’ємна робота нарешті дала свій результат», – додала вона.

Генпрокурорка нагадала, що 11 грудня Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду прийняв історичне рішення. Прокурор МКС Фату Бенсуда заявила про завершення попереднього вивчення подій в Україні, пов’язаних з міжнародним збройним конфліктом на Донбасі та в Криму. І буде рекомендувати відкрити повноцінне розслідування по ситуації в Україні.

Раніше Венедіктова розповіла про успіхи в боротьбі з коррупцією.

Читайте також: