fbpx
Право

В МЗС привітали висновок Міжнародного кримінального суду у справі щодо ситуації в Україні

Міжнародний кримінальний суд

Міністерство закордонних справ вітає такий висновок Міжнародного кримінального суду, який завершив попереднього вивчення подій, що мали місце в Україні починаючи з 20 лютого 2014 року.  

«Прокурор дійшла висновку про те, що Міжнародний кримінальний суд має юрисдикцію розглянути справу по суті і вона готова розпочати розслідування», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

В МЗС вважають, що залучення інструментів Міжнародного кримінального суду дозволить притягнути до відповідальності осіб, які вчинили воєнні злочини та злочини проти людяності на окупованих територіях Криму та Донбасу.

«Незалежно від їхніх політичних посад, на лаві підсудних мають опинитися всі особи, які вчиняли і вчиняють страшні злочини проти України та Українського народу.  У рамках наступного етапу справа передається на розгляд суддів Досудової палати Міжнародного кримінального суду для ухвалення рішення про відкриття повноцінного кримінального розслідування», – додали в відомстві.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Підкреслюється, що дане рішення – це чіткий сигнал підтримки світовою спільнотою невідворотності правосуддя за скоєні в Україні злочини.

Читайте також: