fbpx
Відео Право

В Офісі генпрокурора розповіли про міжнародно-правове співробітництво

Ірина Венедіктова

Офіс генерального прокурора Ураїни цьогоріч значно активізував роботу у галузі міжнародного співробітництва з питань екстрадиції. Про це заявила його голова Ірина Венедіктова.

«Зокрема, видано 2 членів керівної ланки терористичної організації “Ісламська держава”, одного з керівників руху “Талібан”, а також 2 осіб, обвинувачених у шахрайстві та легалізації коштів на суму близько 145 млн доларів США», – зазначила вона.

Загалом протягом 2020 року Офіс генпрокурора прийняв 72 рішення за запитами про видачу іноземних держав, вже передано 37 правопорушників.

Читайте також:  Як зміниться життя українців з 17 липня?

Венедіктова підкреслила, що до іноземних держав направлено 82 клопотання українських органів досудового розслідування про видачу, а також організовано прийом в Україну 21 правопорушника.

«На полі бою за Закон ми також крок за кроком просуваємося до миру та захисту суверенних прав українського народу як у національних судах, так і в міжнародних інституціях. І ця складна і об’ємна робота нарешті дала свій результат», – додала вона.

Читайте також:  Як зміниться життя українців з 17 липня?

Генпрокурорка нагадала, що 11 грудня Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду прийняв історичне рішення. Прокурор МКС Фату Бенсуда заявила про завершення попереднього вивчення подій в Україні, пов’язаних з міжнародним збройним конфліктом на Донбасі та в Криму. І буде рекомендувати відкрити повноцінне розслідування по ситуації в Україні.

Раніше Венедіктова розповіла про успіхи в боротьбі з коррупцією.

Читайте також: