fbpx
Здоров'я

США допоможуть Україні з отриманням вакцини від COVID-19

Сполученні Штати Америки сприятимуть посиленню комунікації України з компаніями-виробниками вакцин від COVID-19 для пришвидшення підписання контрактів на отримання препарату. Про це повідомив голова МОЗ Максим Степанов після розмови з міністром охорони здоров’я та соціальних послуг США Алексом Азаром.

«Пан Алекс Азар пообіцяв сприяти посиленню комунікації МОЗ України з такими компаніями-виробниками вакцин як Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer та Novavax для пришвидшення підписання контрактів у отриманні вакцини», – йдеться в повідомленні.

Степанов підкреслив, що Україна спілкується з багатьма міжнародними партнерами та фармацевтичними компаніями щодо забезпечення оперативної поставки безпечної та ефективної вакцини, тому що саме вакцина є єдиним реальним засобом протидії пандемії COVID-19.

Нагадаємо, обмежені поставки вакцини від COVID-19 почнуться в першій половині 2021 року.

Американська компанія Moderna повідомляє, що їх варіант вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19 (mRNA-1273) показав ефективність 94,5%.

Раніше стало відомо, що вакцина від коронавіруса, розроблена компаніями Pfizer і BioNTech, показала дуже високу ефективність під час випробувань – 90%.

Читайте також: