fbpx
Право

У суді прокоментували скасування арешту Януковича

Київський апеляційний суд прокоментував своє рішення про скасування заочного арешту колишнього президента України Віктора Януковича.

«16 листопада 2020 року Київським апеляційним судом частково задоволено апеляційні скарги сторони захисту та скасовано ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 12 травня 2020 року. У відповідності до положень частини 2 статті 376 КПК України суд обмежився складанням і оголошенням резолютивної частини судового рішення», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проголошення повного тексту ухвали суду призначено на 20 листопада 2020 року о 10 год. 00 хв.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Наполегливо просимо утриматись від суджень щодо мотивів прийнятого рішення до проголошення повного тексту ухвали Київського апеляційного суду, у якій міститимуться обґрунтовані та вмотивовані причини прийнятого рішення. Разом з тим, вважаємо беззмістовними звинувачення у тому, що Київський апеляційний суд сприяє уникненню колишнім президентом України кримінальної відповідальності, зважаючи на нещодавнє рішення Київського апеляційного суду, яким залишено без змін вирок Оболонського районного суду міста Києва про визнання Януковича В.Ф винуватим у вчиненні тяжких і особливо тяжких злочинів, за які останньому призначено покарання за сукупністю злочинів у виді реального позбавлення волі», – додали в суді.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

12 травня 2020 року Печерський райсуд Києва заочно заарештував Януковича у справі про розстріли на Майдані. Раніше 4 травня він був заочно арештований у справі про узурпацію влади.

 Нагадаємо, 24 січня 2019 року суд визнав Януковича винним у справі про державній зраді і заочно засудив його до 13 років в’язниці. Судді підтримали не всі пункти звинувачення.

Читайте також: