fbpx
Здоров'я

Moderna заявила про свої успіхи в розробці вакцини від COVID-19

Американська компанія Moderna повідомляє, що їх варіант вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19 (mRNA-1273) показав ефективність 94,5%.

«Це поворотний момент в розробці нашої вакцини. Результат проміжного аналізу дав нам перші клінічні підтвердження того, що наша вакцина може запобігати захворювання COVID-19, в тому числі у важкій формі», – заявив гендиректор компанії Стівен Бенсел.

У тестуванні взяли участь 30 тисяч добровольців.

У найближчі тижні компанія планує звернутися в Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) за дозволом на використання mRNA-1273 в надзвичайних ситуаціях.

У той же час генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебрейесус вважає, що поява вакцини від COVID-19 не зупинить пандемію.

«Нам все одно потрібно буде продовжити: спостереження, тестування, ізоляцію, відстеження контактів і карантин, заохочувати людей бути обережними», – підкреслив він.

За його словами, початкові поставки вакцини від COVID-19 будуть обмежені, тому пріоритет буде відданий працівникам охорони здоров’я, літнім людям та іншим групам ризику.

Нагадаємо, вакцина від коронавіруса, розроблена компаніями Pfizer і BioNTech, показала дуже високу ефективність під час випробувань – 90%.

Засновник компанії BioNTech Угур Шахін вважає, що планета зможе повернутися до нормального життя в кінці наступного року.

Читайте також: