fbpx
Україна

В Ужгороді підприємців звільнили від сплати податків

Влада Ужгорода прийняли рішення звільнити від сплати єдиного податку підприємців I і II груп платників, яким постановою Уряду заборонено працювати. Про це повідомив мер міста Богдан Андріїв.

«На останній місяць цього року звільнили малий та середній бізнес, діяльність якого зупинена постановою Кабміну, і від сплати земельного податку та за оренду комунального майна», – написав він у Facebook.

Крім цього, до кінця карантину відновлена дія рішення міськради – про звільнення від сплати за комунальне майно для літніх терас кафе та ресторанів.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

«Сподіваюся, ці рішення допоможуть нашим підприємцям «утриматися на плаву» в ці нелегкі для всього світу місяці пандемії.  Це – питання, які у компетенції міської ради. Крім того, прийняли також звернення до Кабінету Міністрів України, щоб розглянули можливість звільнити цю категорію підприємців від сплати єдиного соціального внеску – як за себе, так і за найманих працівників, а також продовжити дію постанови Кабміну щодо призначення та виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям І та ІІ групи платників єдиного податку», – додав Андріїв.

Читайте також:  Життя та смерть полковника "Карпатської Січі" Михайла Колодзінського

Раніше стало відомо, що Верховна Рада України провалила голосування за скасування карантину вихідного дня.

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.

Читайте також: