Парламентська коаліція зазнала краху через корупцію, – Єгор Соболєв

Як вважає народний депутат України від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв, причиною краху парламентської коаліції стала корупція. Це ж, за його словами, і поклало початок політичної кризи в країні.

Читайте: «Самопоміч» вийшла з парламентської коаліції

«Ми бачили велику корупцію в державних підприємствах, ми спостерігали суцільний саботаж у роботі Генеральної прокуратури. Саме в день призначення на позицію генпрокурора Віктора Шокіна коаліція почала знищуватися», – підкреслив він.

Єгор Соболєв звернув увагу на те, що «Самопоміч» виступала проти призначення Шокіна на пост генпрокурора, вказуючи на те, що до добра це не приведе. Разом з тим, як він розповів, при створенні коаліції була домовленість, що якщо одна з фракцій проти будь-якого рішення, воно буде обговорюватися для досягнення консенсусу. Однак при голосуванні за Шокіна, як зазначив нардеп, ніякого обговорення не було.

Related Post

«А далі була спроба замість надання місцевому самоврядуванню повноважень – забрати їх, поставивши префектів. Далі була страшна історія з бюджетом на 2016 рік. Спікер парламенту дуже влучно сказав, що після прийняття бюджету він почав його аналізувати. Це страшне зізнання. Бюджет приймали наосліп. Ніхто не знав насправді, за що голосує», – додав Єгор Соболєв.

Бюджет, за його словами, був передостанньою краплею. Останньою стало голосування за відставку уряду, яке парламентська коаліція провалила.

  Фото: media.novostimira.com

Leave a Comment