fbpx
Політика

Парламентська коаліція зазнала краху через корупцію, – Єгор Соболєв

Як вважає народний депутат України від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв, причиною краху парламентської коаліції стала корупція. Це ж, за його словами, і поклало початок політичної кризи в країні.

Читайте: «Самопоміч» вийшла з парламентської коаліції

«Ми бачили велику корупцію в державних підприємствах, ми спостерігали суцільний саботаж у роботі Генеральної прокуратури. Саме в день призначення на позицію генпрокурора Віктора Шокіна коаліція почала знищуватися», – підкреслив він.

Єгор Соболєв звернув увагу на те, що «Самопоміч» виступала проти призначення Шокіна на пост генпрокурора, вказуючи на те, що до добра це не приведе. Разом з тим, як він розповів, при створенні коаліції була домовленість, що якщо одна з фракцій проти будь-якого рішення, воно буде обговорюватися для досягнення консенсусу. Однак при голосуванні за Шокіна, як зазначив нардеп, ніякого обговорення не було.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«А далі була спроба замість надання місцевому самоврядуванню повноважень – забрати їх, поставивши префектів. Далі була страшна історія з бюджетом на 2016 рік. Спікер парламенту дуже влучно сказав, що після прийняття бюджету він почав його аналізувати. Це страшне зізнання. Бюджет приймали наосліп. Ніхто не знав насправді, за що голосує», – додав Єгор Соболєв.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Бюджет, за його словами, був передостанньою краплею. Останньою стало голосування за відставку уряду, яке парламентська коаліція провалила.

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: