fbpx
Політика

Для припинення кровопролиття потрібно шукати компроміс, – Балога

Як вважає народний депутат України Віктор Балога, для того, щоб зупинити кровопролиття, потрібно шукати компроміс, причому робити це потрібно оперативно.

 «Не секрет, що центр на Донбасі не сприймають. Не секрет, що ментально вони інші, ніж люди в західних і центральних областях. Але, це не є проблемою. Адже вони українці, а ми – велика європейська країна», – зазначив він.

 За його словами, щоб домогтися миру в Україні та Європі, поступитися повинні всі – і Україна, і Донбас, і Росія. Проте перший крок, за його переконанням, слід зробити саме Україні, щоб подати приклад і спонукати до відповідного кроку інших учасників конфлікту.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Тим самим ми покажемо свою силу, а не навпаки», – наголосив Віктор Балога.

 Гарантами миру і стабільності, як він вважає, повинні виступити три держави – США, Росія і Німеччина.

 «І нехай така позиція сподобається не всім, що в принципі нормально, але ми вже вдосталь наїлися праворадикального популізму. Можна ще деякий час продовжити годувати ним народ і в підсумку отримати той же результат – слабку державу, зруйновану економіку, деморалізоване суспільство. А можна почати витягувати державу з цього піке. Так, буде складно, доведеться йти на поступки, які будуть приємними не для всіх. Але, ми збережемо для своїх нащадків державу і шанс виправити все, що було зроблено не так», – констатував депутат.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 

Читайте також: