fbpx
Політика

Не можна допустити витрати коштів на фіктивних переселенців, – Олександр Бригинець

Як повідомив радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець, волонтери виступають за спрощення процедури реєстрації переселенців, але після роз’яснювальної бесіди починають розуміти, що спрощувати цю процедуру, яка є дуже складною у всіх країнах, не можна.

 «Тут же наводять аргументи такої позиції: в Краматорську зареєстровано 43 тис. переселенців, реальними з яких є понад 10 тис. Щодо 7,5 тис. вони переконані, але допускають, що когось не врахували. Тому готові визнати, що ця цифра може досягати 25%. Отже, уявіть собі – 75% переселенців в Краматорську є фіктивними. Вони оформляються переселенцями тільки для того, щоб всупереч законам України, отримувати пенсії, соціальні виплати та пільги. А самі продовжують жити на окупованих територіях, не будучи при цьому переселенцями», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Таким чином, за словами Олександра Бригинця, держава повинна зробити все можливе, щоб не допустити видатків державного бюджету на допомогу фіктивним переселенцям, кількість яких може досягати навіть 75%.

Читайте також: