fbpx
Політика

Парламент зобов’язаний проголосувати за особливий статус окремих районів Донбасу, – Балога

Як вважає народний депутат України Віктор Балога, наївно розраховувати на те, що умови останніх Мінських угод будуть виконуватися. Тим не менш, він переконаний, що парламент зобов’язаний проголосувати постанову про перелік районів Луганської та Донецької областей, на які поширюється особливий режим місцевого самоврядування.

 «Чому? Інакше буде Мінськ-3, але на гірших умовах, які ми будемо змушені прийняти», – підкреслив нардеп.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За його словами, голосування дозволить, по-перше, позбавити бойовиків підстав для ескалації конфлікту. І, по-друге, це необхідно для того, щоб продемонструвати світу свою здатність домовлятися. Як заявляє Віктор Балога, неголосування за це питання рівноцінно грі на користь агресора.

 «Тому що на кону стоїть не підтримка ініціатив президента, а майбутнє всієї держави. А хто хоче грати "партію війни" – нехай виходить з коаліції і спокійно займається політичною діяльністю. Але не потрібно розвалювати країну на догоду власним амбіціям», – підсумував він.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 

Читайте також: