fbpx
Політика

Експерт Смілянський: «Росія не планує розвивати Крим»

Росія ніколи не планувала розвивати Кримський півострів, оскільки він завжди цікавив Москву тільки як військова база. Таку думку в ефірі телеканалу БТБ висловив напередодні експерт БФ "Майдан закордонних справ" Юрій Смілянський.

"По суті, заяви про туристичний рай, великі інвестиції виявилися порожніми обіцянками. У реальності Кремль не планував щось розвивати в Криму. Ця територія потрібна їм для створення потужної військової бази, яка зможе вплинути на розклад сил не тільки в Чорноморському басейні, але і в Середземному морі. З моменту завоювання Криму Катериною II, анексії, приєднання до Російської імперії, Крим завжди був базою: військово-морською, військово-повітряною, сухопутною, ракетною і так далі", – вважає політолог Смілянський.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як відомо, 18 березня минулого року президент Росії Путін підписав закон про прийняття Криму і Севастополя до складу Російської Федерації. Напередодні в Криму пройшов "референдум" про статус Криму після чого у Верховній Раді АРК прийняли постанову "Про незалежність Криму".

Читайте також: