fbpx
Політика

Експерт Юрій Смілянський: «Крим стане для Росії непосильною ношею»

Експерт БФ "Майдан закордонних справ" Юрій Смілянський вважає, що для того, щоб звільнити окупований Крим дипломатичними і політичними методами, потрібно зробити все можливе, щоб забезпечення півострова стало для Росії непосильною ношею. Про це політолог заявив напередодні в ефірі телеканалу БТБ.

"Дипломатичне рішення і політичне рішення – це і будуть ті рішення, які дозволять деокупувати Крим. Які дозволять припинити війну на Сході. Але для того, щоб ці рішення стали можливі, якщо ми говоримо про окуповану територію Криму, ця територія повинна стати для окупанта непосильною ношею. Ми повинні змусити країну-агресора визнати, що з тими ресурсами, якими вони мають, утримувати окуповану територію – немає можливості. Як тільки виникне і буде створена ця ситуація, тоді настане час і для політичних і для дипломатичних інструментів вирішення цієї проблеми", – сказав Смілянський.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, 18 березня минулого року президент РФ Володимир Путін підписав закон про прийняття Криму і Севастополя до складу Російської Федерації, після того, як в Криму відбувся "референдум" про статус Криму, а у Верховній Раді АРК було прийнято постанову "Про незалежність Криму".

Читайте також: