fbpx
Політика

Верховна Рада прийняла Держбюджет-2015

Верховна Рада України у другому читанні та в цілому ухвалила проект державного бюджету на 2015 рік. Як повідомили в прес-службі парламенту, за це рішення проголосували 233 народних депутата з 329 зареєстрованих в залі.

Зокрема від Блоку Петра Порошенка -120, "Народного фронту" – 81, від "взаємодопомоги" – 10, РП- 17, позафракційних – 5, а від Опозиційного блоку, "Батьківщини", груп "Воля народу" і "Економічний розвиток " – по 0 голосів "за".

Держбюджет на 2015 рік розрахований з прогнозу падіння економіки в 4,3 % при інфляції 13 %. Доходи бюджету встановлені в розмірі 475,240 мільярда гривень, витрати – 527,194 мільярда гривень і граничним обсягом дефіциту держбюджету в 63,670 мільярда гривень.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також в ніч на 29 грудня Рада прийняла пакет необхідних законопроектів для забезпечення дохідної частини бюджету.

Прем’єр-міністр Яценюк, представляючи бюджет зазначив, що документ буде коригуватися – залежно від домовленостей з кредиторами. Причому перший такий перегляд відбудеться не пізніше 15 лютого 2015 року. Глава уряду також нагадав, що на безпеку і оборону в бюджеті виділено – 90 мільярдів гривень, з яких близько шести мільярдів гривень складуть держгарантії держконцерну «Укроборонпром» на закупівлю і виробництво озброєння. Крім того, Фонд регіонального розвитку отримає близько трьох мільярдів, а ще 500 мільйонів піде на республіканську дитячу лікарню «Охматдит».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Києву буде виділено 1,9 мільярда гривень на обслуговування запозичень. Також Яценюк зазначив, що Кабінет міністрів України готовий включити в законопроект пункт про перегляд зарплат чиновників у бік скорочення. «Прошу проголосувати, а 15 лютого ми разом дамо країні новий бюджет», – сказав Яценюк.

Читайте також: