fbpx
Політика

Україна відправила до РФ заявку на поставку електроенергії

Росія отримала від України заявку на поставку 1,5 тисяч МВт електроенергії. Про це повідомив міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

 “Є заявка української сторони приблизно на 1,5 тисяч МВт. У нас і до теперішнього часу не припинялися перетоки електроенергії з Росії в Україну і з України в Росію, близько 500 МВт. Зараз Україна хоче, щоб ми розширили свої поставки з метою покриття часткового дефіциту, який складається в Україні”, — заявив російський міністр.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 На початку місяця міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив про необхідність почати імпорт електроенергії з Росії задля для збалансування енергосистеми України, хоча, за його словами, цей крок “політично складний”. Сьогодні він зазначив, що надати електроенергію Україні можуть ще Молдова й інші “суміжні країни”.

 Вчора Міністерство енергетики та вугільної промисловості повідомило, що Кабінет міністрів погодився з його пропозицією щодо тимчасового імпорту електроенергії з “суміжних країн”. Наприкінці минулого місяця Кабмін звільнив із посади заступника міністра енергетики і вугільної промисловості Василя Уліду саме за рішення почати імпорт електроенергії з Росії. Близько 47 % електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і “зелена” енергетика. Нестача газу і зупинка 80 % шахт на Донбасі через військові дії призвели до дефіциту енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Джерело: УНН

Читайте також: