fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Заступник голови “Центренерго” кожен місяць крав 5 мільйонів гривень з бюджету, – Віталій Ярема

Чиновнику державної компанії «Центренерго» було оголошено підозру у розкраданні держкоштів в особливо великих розмірах. Про це в понеділок, 8 грудня 2014 року, заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема під час прес-конференції, передають українські ЗМІ.

Згідно з його словами, йдеться про одного із заступників глави держкомпанії, підозрюваного у розкраданні «приблизно 5 мільйонів гривень щомісяця через фіктивні компанії». А також, глава наглядового відомства зазначив, що правоохоронцями було виявлено розкрадання державних коштів чиновниками НАК «Енергоатом».

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

Віталій Ярема також нагадав, що Генпрокуратура звинувачує колишнє керівництво державного підприємства «Укрінтеренерго» в закупівлі вугілля з ПАР, невідповідного для теплоелектростанцій України.

За словами генпрокурора, кількома експертизами було доведено, що вугілля з ПАР може бути використане на українських ТЕС тільки в суміші з вітчизняним антрацитовим сортом. Крім того, Ярема порадив «звернути увагу на вартість, за якою було закуплене це вугілля».

Читайте також: