fbpx
Політика

Каспаров: Опозиція в Росії – частина політичного театру

Опозиція в Росії – це частина так званого політичного театру. Російська влада ще при Борисі Єльцині (а Володимир Путін продовжив), навчилася ефективно використовувати системну опозицію для того, щоб контролювати різні сегменти російського політичного життя. Таку думку в ефірі програми «Шустер LIVE» висловив російський опозиціонер і чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров.

За словами політика, опозицію в Росії протягом двадцяти років представляють одні і ті ж люди – Зюганов, Жириновський, Нємцов, Чубайс, Рогозін… І вся їх фіктивна конфронтація з владою – всього лише гра за кремлівськими правилами.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Це свідчення того, що російське опозиційне життя… воно багато в чому фіктивне. Тому що опозиція, якщо вкладати в це поняття нормальний демократичний сенс, – це певне співтовариство людей, яке сьогодні знаходиться в опозиції до влади, а завтра може бути цією владою. Але в Росії ця опозиція прийти до влади не може», – заявив Гаррі Каспаров.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

За його словами, вибори в Росії з 1996 року перестали бути інструментом зміни влади. У Кремлі сидять одні й ті ж «вічні божки». 

 Гаррі Каспаров про роль російської опозиції (відео):

Читайте також: