fbpx
Політика

Путін: Порошенко власною рукою відрізав Донбас

Президент Росії Володимир Путін вважає «великою помилкою» введення президентом України Петром Порошенком рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально -економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях». Про це він заявив журналістам за підсумками саміту G-20 в Брісбені (Австралія), передає прес -служба Кремля.

«Із засобів масової інформації я дізнався про те, що президент України видав указ, по-моєму, фактично про економічну блокаду цих регіонів – і Луганська, і Донецька. Мені здається, що це велика помилка, тому що вони власною рукою відрізають ці регіони. Навіщо – ось цього я не розумію», – заявив російський президент і пообіцяв обговорити ще цю тему з Петром Порошенком.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Володимир Путін сподівається, що рішення президента України не «фатальне» і життя внесе свої корективи в реалії на Донбасі. При цьому він натякнув українській владі, що позбавляти жителів Донбасу будь-яких виплат було помилкою. І навіть порівняв ситуацію в Україні з подіями в Чечні двадцятирічної давності. За словами Володимира Путіна тоді Росія, незважаючи на складну напружену ситуацію на Кавказі "не припиняла фінансування Чеченської Республіки, регулярно платила не тільки пенсії та допомоги, але навіть субсидії бюджету".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Ми це робили, маючи на увазі свої моральні зобов’язання перед людьми…. Зрештою, може бути, це було теж одним з додаткових факторів, який сприяв тому, що центральна влада Росії і люди, які тоді займали ключові позиції в Чечні, змогли домовитися один з одним і вийти на шлях остаточного і повного врегулювання і разом придушили представників міжнародного тероризму, які прибули на цю територію ззовні», – зазначив президент Росії.

Читайте також: