fbpx
Політика

«В Україні більше пільговиків, ніж працездатного населення», – Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк упевнений, що кількість пільговиків в Україні потрібно скорочувати приблизно в два рази. Таку думку Арсеній Яценюк висловив у прямому ефірі програми «ШустерLive».

«На превеликий жаль, міністру соціальної політики України доведеться проводити складні і непопулярні заходи. У тому числі і перегляд усіх пільгових категорій українських громадян», – заявив Арсеній Яценюк.

Глава уряду переконаний, що за кількістю пільговиків українська держава встигла переплюнути навіть колишній Радянський Союз. За його словами, на даний момент в Україні працездатного населення, менше, ніж людей, які отримують різного роду пільги, дотації та субсидії.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«16 мільйонів людей, які можуть працювати, – і 17 мільйонів людей різних пільгових категорій. Навіть при комуністах такого не було. Звичайно, аплодувати цьому ми не будемо. Ви знаєте, скільки у нас чорнобильців? Половина країни. Ті люди, які дійсно є чорнобильцями, ми їм не можемо заплатити», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Після цього прем’єр -міністр пояснив, що в Україні багато пільгових категорій громадян, які безкоштовно їздять у транспорті, безкоштовно користуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг, маючи при цьому доходи.

Арсеній Яценюк також зазначив, що глава Міністерства соціальної політики повинен усвідомити, що він не буде «популістом» в новому складі уряду.

Раніше прем’єр -міністр пообіцяв провести публічний конкурс на посади в новому уряді.

Читайте також: