fbpx
Право

СБУ відкрила кримінальні справи проти депутатів часів Віктора Януковича, – Наливайченко

Служба безпеки України відкрила кримінальні виробництва, в рамках яких розслідує причетність колишніх народних депутатів до посягання на територіальну цілісність держави. Про це повідомляє агентство Ліга.net.

За словами голови СБУ Валентина Наливайченка, на сьогоднішній день у відомстві відкрили і розслідують кримінальні провадження щодо наступних екс – нардепів: Олександра Єфремова, Миколи Левченка, Оксани Калетник, Вадима Колесніченка. СБУ відкрила кримінальні справи і щодо інших депутатів часів Януковича, підозрюваних в посяганні на конституційний лад і територіальну цілісність країни. Зазначені виробництва ведуться СБУ в рамках статті 110- ї Кримінального кодексу України.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Ми обґрунтовано їх підозрюємо, будемо переслідувати за законом і передавати всі справи до суду. Все  – буде відповідальність», – передає прес – служба СБУ слова Валентина Наливайченка.

Також голова СБУ запевнив, що до відповідальності притягнуть всіх осіб, які зазіхають на конституційний лад і територіальну цілісність України, – незалежно від прізвищ і посад.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Як стверджує Валентин Наливайченко, не уникнути кримінальної відповідальності і колишнім співробітникам СБУ (часів Віктора Януковича). За словами глави відомства, постане перед судом навіть колишній керівник СБУ Олександр Якименко, який в даний момент переховується в окупованому Криму.

Нагадаємо, що 31 жовтня в Україні набув чинності закон, що дозволяє заочно залучити Віктора Януковича і його оточення до кримінальної відповідальності.

Читайте також: