fbpx
Політика

Росія загрожує безпеці Європи, – генсек НАТО

Новий генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг звинуватив Російську Федерацію в агресивних діях на сході України і щодо країн Альянсу. За його словами, російська сторона порушила міжнародне право в Україні і проводить політику, яка загрожує безпеці в Європі. Слова Йенса Столтенберга передає агентство ВВС.

«Російська Федерація несе відповідальність за агресію, вона порушила міжнародне право, вона не поважає територіальну цілісність і суверенітет України, а також вона підірвала заснований на правилах порядок, який панував в Європі протягом багатьох, багатьох років. В результаті дуже складно продовжувати політику співпраці з РФ, як ми того хотіли б», – заявив Йенс Столтенберг під час інтерв’ю.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як пояснив глава НАТО, агресивні дії Росії, крім усього іншого, несуть загрозу для цивільної авіації. Він нагадав, що в 2014 році винищувачі НАТО перехопили російські військові літаки понад 100 разів. Після цього Йенс Столтенберг додав, що російські військові літаки ведуть себе досить агресивно: екіпажі літаків не повідомляють про свої плани польоту, не включають бортові відповідачі, а також не йдуть на контакт з авіадиспетчерами.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

«Все це становить небезпеку для цивільної авіації. Тому ми закликаємо Російську Федерацію поводитися відповідно до загальноприйнятих правил для міжнародних польотів», – підкреслив генеральний секретар НАТО.

 

Читайте також: