fbpx
Політика

Геращенко: «За законом карається сам факт готовності виборця продати свій голос»

Ті виборці, які захочуть отримати винагороду за голосування за певного політика на виборах, але віддадуть голос за іншого кандидата – все одно будуть вважатися порушниками закону. Про це сьогодні, 21 жовтня, заявив радник глави МВС Антон Геращенко, слова якого наводять українські засоби масової інформації. Як заявив радник Міністерства внутрішніх справ, виборцю слід відмовитися від можливого винагороди за свій голос на виборах.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«За законом карається саме сам факт готовності виборця продати свій голос. При цьому не важливо, за кого саме він при цьому проголосує», – прокоментував ситуацію Антон Геращенко.

Крім цього представник силового відомства додав, що ті кандидати в народні депутати, які вручають виборцям продуктові набори – також порушники закону.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Вручення виборцям напередодні виборів продуктового набору, квитки на відвідування стоматолога, лотерейного квитка або ж надання інших послуг передбачає кримінальну відповідальність», – додав Антон Геращенко під час спілкування з журналістами.

Читайте також: